Methoden

DISC OF ROOS VAN LEARY?

Beide instrumenten hebben uiteindelijk hetzelfde doel: zorgen voor meer inzicht in en begrip voor de gedragsstijlen van jezelf en anderen. Aan de hand van uw doelstelling kiezen wij in overleg met u het instrument dat hiervoor bij meest geschikt is

DISC

Het DISC instrument zorgt er in de eerste plaats voor dat je inzicht krijgt in je eigen persoonlijkheid en de bijbehorende gedragsstijl. Door uw collega’s, medewerkers, klanten en leidinggevende op een juiste manier tegemoet te treden, verbetert u de sociale betrekkingen, het bedrijfsklimaat en de gemeenschappelijke prestaties. De kracht van het DISC instrument zit hem in de eenvoud en de praktische toepasbaarheid.

Ieder van ons heeft verschillende voorstellingen over hoe anderen met hem of haar om moeten gaan. Bij veel mensen ontstaan spanningen en gevoelens van ongemak, omdat anderen anders zijn dan zijzelf. Juist dan is het belangrijk om je bewust te zijn van het gedrag wat je inzet, omdat gedrag wat je laat zien onder hoogspanning niet effectief is.

Een aantal toepassingsmogelijkheden van het DISC-instrument:adfhadgadfga

  • Teambuilding
  • Teamontwikkeling
  • Leiderschapsontwikkeling
  • Persoonlijke ontwikkeling
  • Persoonlijkheid en teamwerk
  • Persoonlijkheid en verkoop
  • Persoonlijke Coaching

 

Programma Disc Training

Iedere organisatie is uniek, de leerdoelen en het programma worden hierop aangepast.

Werken met DISC is niet alleen zinvol het is ook erg leuk! In een dag behaal je al resultaten.

 

ROOS VAN LEARY

Gedrag is te voorspellen. Na veel onderzoek ontdekte de Amerikaanse psycholoog Timothy Leary dat de manier waarop mensen reageren in veel gevallen voorspelbaar is. Bepaald gedrag roept een bepaalde reactie op. Vanuit dit gegeven is gedrag te voorspellen en te beïnvloeden.

Timothy Leary ontwikkelde de Roos van Leary. Het is een interactiecirkel; een schematische weergave van verscheidene gedragsmogelijkheden en het effect daarvan op anderen. De Roos van Leary geeft inzicht om bewust keuzes te maken in actie en reactie. Bij het sturen van gedrag kan je invloed uitoefenen op wat je zegt, maar ook op hoe je het zegt. De Roos van Leary gaat vooral over hoe je iets zegt.

Het nut van de Roos van Leary

De Roos van Leary is een handig hulpmiddel als de communicatie moeizaam verloopt of als bepaalde gedragspatronen ingesleten zijn. De Roos van Leary helpt bij het analyseren van iemands gedrag. Hierdoor kan je de ander beter begrijpen. Ook kan je inspelen op het gedrag van een ander. Het kan bijdragen aan een verbetering van de communicatie in het team.

Hoe werkt de Roos van Leary?

De Roos van Leary heeft het model van een windroos. De windroos is opgebouwd uit twee assen, die samen een kruis vormen. In de meest eenvoudige vorm is de Roos van Leary verdeeld in vier delen.

 

roos-van-leary-8