Barbara Nanninga

Psycholoog en bedrijfscoach

Barbara Nanninga van Stijlconcept

Barbara Nanninga is psycholoog, (bedrijfs-)coach en hypnotherapeut. In haar praktijk en het bedrijfsleven coacht ze individuen en groepen op zelfvertrouwen, zelfreflectie, intuïtie en communicatie. Ze werkt(e) mee aan meerdere tv-programma’s zoals: ‘De slechte chauffeur’, ‘Mijn huis vol dieren’ en ‘Afvallen met hulp van life-coach Barbara Nanninga.

Bestuurders en managers staan in een krachtveld. Ze moeten voortdurend schakelen in hun rol als leider. Zelfkennis is daarbij van essentieel belang. Als we onder druk staan, schieten we meestal in reactief gedrag in plaats van te blijven bij de inhoud van het gesprek.

Zo creëren we als leidinggevenden ieder een eigen gedrag of patroon zoals vermijden, bazig of overmoedig worden om met deze hoogspanning om te gaan. Op deze manier hopen we zo min mogelijk de onzekerheid te voelen die deze spanning met zich meebrengt. We beseffen niet dat het vaak ten koste gaat van onszelf, het team en/of het bedrijf en het zelfs reputatieschade kan veroorzaken. Toch zetten we dit gedrag in, omdat het ons een (schijn)veiligheid biedt.

Door bewust te worden van ons patroon en inzicht te krijgen in welk patroon functioneler is kunnen we leren dit in te gaan zetten. We bouwen hiermee zelfvertrouwen op en de schijnveiligheid wordt een echte veiligheid.

Als psycholoog/coach is het mijn doel om mensen zelf tot oplossingen en antwoorden te laten komen met de vraagstukken en problemen waar zij tegen aanlopen in hun leven. Hiervoor heb ik een methodiek ontwikkeld waarbij we heel snel naar de kern gaan en in korte sessies veel resultaat bereiken. Het doel van de sessies is om personen verder op weg te helpen bij het maken van nieuwe keuzes. Hierdoor staan mensen sterker in hun schoenen en de “zwakheden” worden als krachten gezien.