Over Stijlconcept

STIJL CONCEPT

(Gedrags)Stijl

Concept; van concept naar creatie

Gedrag:  in een veranderende wereld, waarin de enige constante de mens en zijn/haar persoonlijkheid is. Je persoonlijkheid heeft te maken met de wijze waarop je in bepaalde situaties reageert en acteert. Hou je van verandering of voel je weerstand bij verandering? Op welke wijze communiceer je en werk je samen? Ben je initiërend of afwachtend? Mens- of taakgericht?

Je persoonlijkheid verander je niet zomaar, maar je zienswijze op je eigen gedrag en het gedrag van de ander wel.  Je bent afhankelijk van vele externe factoren, maar wat als deze externe factoren niet verbeteren? Wat als anderen niet veranderen? En de werkdruk hetzelfde blijft? Wat als je baan verdwijnt? Wat als je een andere rol krijgt in het bedrijf? Wat als je de ontwikkelingen niet meer kunt bijbenen?

Het werkelijke probleem is namelijk dat je jezelf afhankelijk maakt van iets waar je geen enkele invloed op hebt. Misschien gebeurt het, maar misschien ook niet. Wil je daar echt op wachten?

Het mooie is dat, als je de manier verandert waarop je naar de dingen kijkt, de dingen zelf ook veranderen.

Concept: een concept is een verzameling van ideeën, verpakt in een goed verhaal met sterkte onderbouwing waarop je een beslissing kunt nemen en het ten uitvoer brengt. Soms blijft het bij ideeën en weet je niet hoe je deze ten uitvoer moet brengen. Wellicht wil je een dienst/product verbeteren of de effectiviteit van een medewerker verhogen. Stijlconcept adviseert en begeleidt je hierin. Van concept naar waarde creatie.

 

STIJLCONCEPT HELPT EEN BIJDRAGE TE LEVEREN AAN GOED WERKGEVERSCHAP;

ONTWIKKELING EN GROEI VOOR MENS & ORGANISATIE

verandering