PERSOONLIJKHEID, WAT MAAKT JOU UNIEK?

Als je hebt nagedacht over je purpose/je why is het goed om je af te vragen wat je persoonlijkheid bijdraagt aan jouw functie, ontwikkeling, samenwerking met anderen en kijk op het leven. Je persoonlijkheid is een onderdeel van je personal branding.

Je persoonlijkheid zegt iets over de volgende zaken:

  • De wijze waarop je in het leven staat
  • Omgaat met verandering, uitdagingen en weerstand; ben je wendbaar?
  • Wat je energie geeft of juist kost?
  • Hou je van personen die direct ter zake komen of die eerst persoonlijk zijn voordat ze ter zake komen?
  • Ben je taak- of mensgericht?
  • Ben je van de grote lijnen of ben je precies?
  • Ben je extravert of introvert?
  • Hou je van afwisseling of kies je liever voor stabiliteit?
  • Werk je liever alleen of juist samen?
  • Ben jij van nature zichtbaar, maak je makkelijk contact of kijk je de kat uit de boom?

Antwoorden op deze vragen kunnen bijdragen aan keuzes die je maakt met betrekking tot je loopbaan. Waarin herken jij jezelf? Welk gedrag gaat bijdragen aan jouw succes? Kies een omgeving die bij je past, daarin kom je tot je recht. Wat geeft je energie, waar kun jij het verschil maken.

Als je weet dat je zekerheden koestert kun je ervoor kiezen om in loondienst te blijven of wellicht zet je toch de stap naar ondernemerschap. Waarom zou je jouw passie en talenten beperkt inzetten in een baan als jezelf als ondernemer volledig(er) kunt ontplooien? Je persoonlijkheid zegt meer over je toekomstige succes als ondernemer dan je misschien denkt.

Wees je bewust van je sterke en zwakke kanten. Ontwikkel deze of zoek een zakenpartner die jouw minder sterke kanten compenseert. Als avonturier is het goed om iemand in je omgeving te hebben die je af en toe remt en kritische vragen stelt. Ben jij van nature liever op de achtergrond aanwezig met je kennis en kunde, kies dan voor een partner die goed is in netwerken.

Welke persoonlijkheid bewonder jij? Waarom is dat? Is het de uitstraling, charisma of blinkt deze persoon uit in wat hij of zij doet? Wat zegt jouw persoonlijkheid over jou en wat draagt het bij aan jouw succes?

Hoe beter jij weet wie je bent, waar je voor staat en wat je onderscheidend vermogen is hoe sterker je brand zal zijn.

NO ONE IS YOU, AND THAT’S YOUR POWER

 

 

 

Kwam je toevallig op mijn blog of profiel, terwijl we elkaar nog niet kennen? Serendipity: Serendipiteit is het vinden van iets onverwachts en bruikbaars terwijl je op zoek bent naar iets totaal anders

Dan nodig ik je van harte uit om te reageren, linken of mij te volgen.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *